Søforklaringer fra politiet

Så er det danske politikorps endnu engang i færd med vanvittige bortforklaringer.

Stillet over for en massiv kritik af deres voldsomme magtanvendelse ved rydningen af Brorsons kirke reagerer de ved at offentliggøre en videofilm, der angiveligt skulle vise at det hele foregik ganske fredeligt.

Optagelsen har tydeligvis vakt glæde i visse kredse. For eksempel har Birthe Rønn Hornbech, Brian Mikkelsen og Pia Kjærsgaard offentligt kaldt præsten fra kirken for en løgner på baggrund af optagelsen. Ligesom Rune Kristensen, der er formand for Konservativ Ungdom, i dag havde et læserbrev i Politiken hvor han opfordrede “præsten, Kirkeasyl og de politikere der kom med en lidt for hurtig kritik [af politiet]” til at mande sig op og sige undskyld til politiet.

Desværre viste filmen ikke hvad der foregik uden for kirken og i bussen, som asylsøgerne blev fragtet væk i. En hel del af kritikken mod politiet har ellers drejet sig om de situationer. Forklaringen på dette er i følge chefpolitiinspektør Per Larsen, at en betjent kom til at ødelægge kameraet med et knippelslag, og man derfor ikke kunne fortsætte optagelserne.

Man skal ikke være udstyret med særlig meget kritisk sans, for hurtigt at få den tanke at det var enormt belejligt for politiet. Der gik heller ikke mange timer, før man kunne læse, at der findes amatøroptagelser af en betjent i gang med at filme situationen uden for kirken. Så politiet på stedet havde altså stadig adgang til et kamera.

Det bliver spændende at høre hvilken forklaring man finder på hos politiet denne gang. Det lyder som om de lige skal sunde sig lidt, for som Per Larsen formulerer det: “der kører for mange historier nu”.

Det er nok desværre uundgåeligt at betjente fra tid til anden overtræder deres beføjelser, og for eksempel anvender unødig vold. I disse situationer er det tvingende nødvendigt at man erkender hvad der er sket, og man tager konsekvensen af det. I stedet dækker man over sine kolleger, og kommer med mere eller mindre fantasifulde historier om hvad der er foregået. Konsekvensen er at hele politikorpset, kommer til at ligne en bande voldelige ballademagere, fordi en (forhåbentlig lille) gruppe ikke kan styre sig.

0 comments ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment

*